Är du i behov av fuktspärr?

En fuktspärr är något du behöver använda dig av om du till exempel bygger ett badrum. Med en fuktspärr så att säga spärrar du fukten från att ta sig igenom. Särskilt viktigt är det med fuktspärren om du ska kakla och det gäller alla våtutrymmen. En fuktspärr är som en slags plastbit, som ser till att den varma, fuktiga luften från insidan av huset inte tar sig ut och igenom innertak eller ut genom isolerade väggar. 

Om det skulle vara så att varm och fuktig luft hamnar på dessa platser, så kan det bli skador i form av mögel eller röta. Det kan leda till att bärande konstruktioner blir lidande. Därför är det extremt viktigt att du installerar en ångspärr i ditt hus.

En ångspärr håller fukten borta

Fuktspärr kallas även för ångspärr. Det eftersom den håller borta både fukt och ånga. Man använder den i största mån till att göra huset säkert mot röta, fukt och mögelsvamp. Sedan är den bra även för att hålla kvar värmen i ditt hus. När du ska renovera eller bygga är det bra att montera upp en fuktspärr, särskilt i våtutrymmen, den ska sättas upp tillsammans med en fuktspärrstejp, eller ångspärrstejp. 

Fuktspärrar ska placeras på den varma sidan av isoleringen, vilket innebär att den ska sitta in mot husets insida. Det går även att sätta denna spärr en tredjedel in i din isolering. Blir det skarvar när du placerar din spärr för fukt, så använder du den särskilda tejpen för att fästa samman dem. 

Du som är på jakt efter en bra fuktspärr samt tillbehör, du kan vända dig till T-Emballage. De har ett sortiment av just dessa saker, så väl som att de även erbjuder en mängd andra produkter.

Posted in Bygg & Industri | Comments Off on Är du i behov av fuktspärr?